Wiosna to czas, na który czekają zarówno dzieci, jak i dorośli. 21 marca do Centrum Rozlewisko nad Bugiem zawitali wyjątkowi goście, uczniowie i wychowawcy I klasy I JSP „Language” w Wyszkowie, by wspólnie w wyjątkowy sposób, bo kulinarnie, przywitać wiosnę. Po powitaniu i omówieniu sekretnego przepisu na najlepsze na świecie kruche babeczki cioci Madzi – kierownika Centrum Rozlewisko, dzieci z zapałem przystąpiły do zagniatania i formowania ciasta, które po chwili znalazło swoje miejsce w nagrzanym piekarniku. Zapach piekących się babeczek wypełnił całą Tarasową Kawiarenkę. Przyszedł czas na prawdziwe eksperymentowanie z dodatkami: karmel, migdały, płatki kokosa, soczyste kiwi i tajemniczy granat… Prawdziwie wiosennie, kolorowo, pysznie i do tego lingwistycznie.
Aby należycie pożegnać zimę i przywołać na dobre wiosnę, nie mogło zabraknąć starej tradycji robienia Marzanny, a to pod artystycznym okiem pani Ani i pani Izy – wychowawców uczniów. Ostatnim etapem wiosennych inspiracji był wspólny wymarsz wraz z całą społecznością popowskiej szkoły PSP im. Kazimiery Augustynowicz nad wodę, by zimowe kukły podpalić i rzucić w nurt. Marzanna popłynęła hen do morza, a wspólny śpiew radośnie powitał wiosnę.
Partner - Fundacja PZU